Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز| معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن از توافقات كلی با بورس برای راه‌اندازی صندوق پروژه‌های ریلی خبر داد‌.
نورالله ‌بیرانوند، معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن یكی از محورهای توسعه‌یی كشور را راه‌آهن عنوان كرد و افزود: حمل و نقل ریلی از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه برای تحقق رشد و پیشرفت خود نیازمند منابع مالی است و در نظر دارد، بخشی از آن را از طریق بازار سرمایه تامین كند.

بیرانوند افزود: از طرفی بورس دارای سازوكارهای خاص و ابزارهای متنوع مالی جدیدی است كه می‌تواند زمینه‌ساز تحقق این مهم باشد. راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تعاملاتی را با بازار سرمایه آغاز كرده و بحث‌های كارشناسی در این رابطه انجام داده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن گفت: البته در سال گذشته هم این نهاد به صورت محدود از امكانات بازار سرمایه استفاده ‌كرده است. اما واقعیت این است كه اكنون به دنبال استفاده بیشتر از ظرفیت‌های جدید و ابزارهای متنوع مالی در این رابطه است. بیرانوند از توافقات كلی‌ با بورس در رابطه با این ابزارها خبر داد و افزود: به سمت عملیاتی شدن پیش می‌رویم. مثلا «صندوق پروژه» به عنوان یكی از این ابزارها كه برای پروژه‌های بزرگ و زیربنایی قابل استفاده است مورد نظر این مجموعه قرار گرفته است. به این معنی كه یكی از شركت‌های خصوصی كه مجری پروژه است، صندوقی را با همكاری بورس تشكیل و از این طریق به مشاركت در تضمین سود پروژه مورد طرح كمك می‌كند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران همچنین از تلاش برای تشویق و كمك شركت‌های خصوصی در تبدیل دارایی‌هایشان به صكوك ازجمله صكوك اجاره خبر داد.

وی افزود: درحال حاضر راه‌آهن شرایطی را فراهم كرده كه سبب افزایش سودآوری و كاهش ریسك چنین شركت‌هایی شده و با ایجاد جذابیتی بیشتر برای بازار سرمایه در تلاش ات، شرایط استفاده بیشتر از اوراق صكوك در حوزه ریلی فراهم شود.
این مسوول حوزه حمل و نقل ریلی با اشاره به اوراق قراضه راه‌آهن ادامه داد: قرار است، اوراق قراضه راه‌آهن كه حجم عظیمی از قراضه‌های كشور را تشكیل می‌دهد با توافق بورس كالا در این بازار و به صورت ادواری عرضه و به فروش رسانده شود كه البته این كار با توجه به شفافیت و قابلیت رقابت در بورس كالا نتیجه مثبتی خواهد داشت.
بیرانوند افزود: راه‌آهن یكی از صنایعی است كه اشتغال بادوام و بلندمدت دارد، دیربازده اما پایدار و مستمر است و درگیر نوسانات موجود در بسیاری از مشاغل به عنوان یكی از معضلات مهم بخش تولید و اشتغال نیست به همین جهت برنامه‌های این حوزه در راستای اشتغال پایدار توانی بالقوه و مناسب دارد.
اهمیت جذابیت پروژه‌های ریلی
علی كدیور، كارشناس ارشد بازار بورس درخصوص كاركرد صندوق پروژه‌های ریلی كه قرار است با مشاركت شركت راه‌آهن و سازمان بورس ایجاد شود به «تعادل» گفت: صندوقی كه معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن از راه‌اندازی آن خبر داده در واقع روشی برای تامین مالی پروژه‌های ریلی است، روشی مبتنی بر سرمایه.
كدیور ادامه داد: صاحب پروژه‌یی كه بازدهی اقتصادی مناسبی دارد و به لحاظ بازدهی برای سرمایه‌گذاران پروژه جذابی است، آن را در قالب صندوقی به سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد تا هزینه‌های ساخت این پروژه توسط سرمایه‌گذاران تامین شده و این پروژه تكمیل شود.
این كارشناس ارشد بازار بورس افزود: سرمایه‌گذاران خرد و كلانی كه برای سرمایه‌گذاری به این پروژه وارد می‌شوند طبیعتا در منافع و سود این پروژه سهیم می‌شوند.

شرایط پروژه‌های ریلی
به گفته كدیور البته نباید فراموش كرد كه پروژه‌هایی برای سرمایه‌گذاران جذاب هستند كه ساخت و تكمیل آنها زمانبر نباشد و حدود 3تا 4سال به بهره‌برداری برسند.
این كارشناس ارشد بازار بورس افزود: باید دید جزییات پروژه‌های ریلی كه معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل شركت راه‌آهن از ارائه آنها در بورس نام برده است، چیست و آیا این پروژه‌ها برای سرمایه‌گذاران جذابیت لازم را دارند یا خیر؟ زیرا در صورتی كه پروژه‌های ریلی آنقدر كه باید و شاید برای سرمایه‌گذاران از نظر زمان تكمیل و میزان سوددهی جذاب نباشد مطمئنا هیچ سرمایه‌گذاری برای ورود به آنها اقدام نخواهد كرد.
وی تاكید كرد: تا امروز با وجود تلاش‌های برخی از شركت‌ها برای ایجاد صندوق پروژه، هیچ‌گونه صندوق پروژه‌یی در بازار سرمایه راه‌اندازی نشده و باید منتظر ماند و دید عاقبت صندوق پروژه‌های ریلی در بورس چه خواهد شد و آیا سرمایه‌گذاران از آن استقبال خواهند كرد یا خیر؟

دو خطه‌های جذاب
در همین حال جبارعلی ذاكری، معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه‌های شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور در گفت‌وگو با «تعادل» با اشاره به نوع پروژه‌هایی كه قرار است هزینه‌های ساخت آنها با ارائه در بورس تامین شود، گفت: در حوزه حمل و نقل ریلی در كشور پروژه‌های جذابی وجود دارد كه سرمایه‌گذاران را برای ورود به سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها ترغیب می‌كند.
به خصوص اینكه در بخش ریلی و در برخی از محورها پروژه‌های افزایش ظرفیت ناوگان و دو خطه كردن خطوط را در دست اجرا داریم و این به آن معناست كه بهره‌برداری از این خطوط تنها برای افزایش ظرفیت ناوگان مسافری ریلی انجام می‌شود.
جبارعلی ذاكری تصریح كرد: با توجه به اینكه طول این پروژه‌ها آنقدر طولانی نیست به همین خاطر زمان دو خطه كردن آنها نیز چندان طولانی نیست و اجرای آنها با زمان 3تا 4سالی كه مورد توجه سرمایه‌گذاران برای ورود و مشاركت در این پروژه‌ها در نظر دارند، همخوانی دارد.
ذاكری افزود: پروژه‌های متعددی كه زمان اجرای آنها كوتاه است از سوی شركت راه‌آهن برای ارائه در بورس معرفی شده‌ و مبدا و مقصد آنها نیز مشخص است. بر همین اساس می‌توان گفت كه جذابیت برای سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران در این بخش وجود دارد و می‌توان پیش‌بینی كرد كه سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این پروژه‌ها ورود پیدا كنند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۶۳۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، برزو حق شناس، کارشناس و فعال بازار سرمایه در رابطه با فلسفه بازارگردانی و مخالفت یا موافقت با این موضوع بیان کرد: بنده قصد ندارم به این موضوع به عنوان یک دیدگاه صفر و صد نگاه کنم. در مجموع، اگر بخواهیم بگوییم که بازارگردانی از سال ۹۹ به بعد برای بازار سرمایه مفید یا مضر بوده است؟ باید به این نکته توجه کرد که بازارگردانی در مقاطعی، نقدشوندگی بازار را بالا برده و اجازه داده است افرادی که قصد خروج از بازار و یا ورود به آن را داشته‌اند این کار را انجام دهند و این موارد از جمله محاسن بازارگردانی محسوب می‌شوند، ولی در مجموع، اگر بخواهیم مزایا و محاسن آن را کنار هم بگذاریم به نظر بنده، بازارگردانی به ضرر بازار سرمایه بوده؛ به‌طوری که بیشتر به بورس ضربه زده است تا این‌که بخواهد برای آن کمک‌کننده باشد و برای این موضوع، دلایل خاص خودم را دارم. ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000J3A

دیگر خبرها

  • آدرس ریل نقدینگی در صنعت ریلی
  • ◄ امسال سازمان بنادر و بخش غیر دولتی ۱۵۴ همت سرمایه‌ گذاری می‌ کنند
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • ۱۵۴ همت در پروژه های بندری سرمایه گذاری می شود
  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • راه اندازی ۴۳۵ صندوق قرض الحسنه اشتغالزایی در البرز
  • شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج چقدر زیان ساخت؟
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • دسترسی بزرگراه همت غرب از بزرگراه چمران شمال
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه